Header image

HAGS Inspektion gör arbetet enkelt

September 2017

Inget får ramla mellan stolarna när det gäller säkerheten på lekplatser. HAGS Inspektion är framtagen för att effektivisera och säkerställa arbetet med tillsyn och besiktningar. Lanseringen sker i samband med Elmia Park i slutet av september. 

HAGS har utvecklat verktyget för att underlätta kundernas arbete med kontroller av lekplatser. Målet är att höja säkerheten för alla som besöker en lekplats. 

HAGS Inspektion ger stöd för alla inblandade i driftsarbete och underhållsplanering. Allt utfört arbete lagras digitalt med enkel åtkomst.

– Det blir enkelt för kunden att hålla koll på sina lekplatser med HAGS Inspektion, förklarar Tove Due, säljare i region syd på HAGS.

– Den som utför en kontroll använder sin telefon för att kunna registrera sina arbeten. Vid varje utförd kontroll skapas dessutom en rapport som hjälper arbetsledare och administratörer i deras planering, 

Tove Due är också kursledare och utbildar besiktningsmän samt föreläser för företag om säkerhet på lekplatser.

Under det senaste året har bland annat Landskrona kommun varit med och testat HAGS Inspektion.

– Vi har varit med från början och provat den under utvecklingsfasen och gett förslag på sådant som kan göras bättre, säger Daniel Jerpö, arbetsledare vid teknik- och serviceförvaltningen vid Landskrona stad.

– Vi är mycket positiva! Det känns som ett väldigt bra hjälpmedel, säger han. 

Landskrona kommun kommer nu att börja arbetet med att lägga in alla lekplatser för att ta applikationen i bruk. 

– Mina medarbetare kommer att kunna dokumentera anmärkningar med foto och kommentarer, vilket kommer kunna hjälpa mig vid uppföljningen. Efter önskat tidsintervall sammanställs en felrapport med samtliga anmärkningar och en utföranderapport till mig. Det är lätt att se om vi har missat något. Det är bra eftersom det är många lekplatser att gå igenom. Då kan man vara säker på att få med allt, förklarar Daniel Jerpö.

Vid den årliga besiktningen anlitar Landskrona ett utomstående besiktningsföretag. Även externa användare kan registrera sina arbeten direkt i applikationen. 

– Det är ett enkelt och lätt system. Att det är lätt att hantera ute i det dagliga arbetet gör också att det kommer att användas. Vi ska lägga in så mycket information som möjligt och komplettera efter hand. När allt finns lagrat digitalt har vi en samlad historik. Det är också bra att det finns support på HAGS om något skulle krångla eller man behöver hjälp att ändra eller lägga till information, säger Daniel Jerpö.

Den som besöker HAGS monter vid mässan Elmia Park i Jönköping 26–28 september kan själv prova på HAGS Inspektion.

 Läs mer på: www.HAGS.se/inspektion