Header image

HAGS på Nordic Architecture Fair

October 2017

Hållbara samhällen i fokus på Nordic Architecture Fair. Den 7-8 november anordnas Nordic Architecture Fair i Göteborg. Detta är en ny mötesplats med inriktning på arkitektur och stadsplanering i en bred bemärkelse. Hållbarhet går som en röd tråd genom programmet. HAGS medverkar givetvis och träffas i monter F02:22.

Nordic Architecture Fair vänder sig till arkitekter, fastighetsägare, stadsplanerare, byggherrar, politiker, miljöstrateger, leverantörer och andra som intresserar sig för hur framtidens samhällen ska se ut.

– Vi har gjort en undersökning bland dessa målgrupper och har konstaterat att det finns ett behov av att träffas över yrkesgränserna, berättar Anki Fagerström, affärsansvarig på Nordic Architecture Fair.

– Det är ett väldigt stort intresse för denna mötesplats och med 110 utställare är mässan i stort sett fullbokad.

Förutom utställarna kommer mässan att innehålla en konferens med många tunga, internationella namn inom arkitektur och stadsplanering.

På den Öppna Scenen kommer det att erbjudas kortare föreläsningar, paneldebatt om Göteborgspriset för hållbar utveckling och mycket annat. Programmet på Öppna Scenen, som är välfyllt båda dagarna, är kostnadsfritt och kräver ingen föranmälan.

– Många utställare har verkligen lagt ned mycket möda på att skapa intressanta montrar. Själva mässhallen kommer också att bli ovanligt häftig, eftersom arkitekten Morgan Rudberg har gestaltat alla de gemensamma ytorna, säger Anki Fagerström.

Arkitekturskribenten Mark Isitt har initierat en tävling där nordiska arkitekter tävlar om det bästa exemplet på god arkitektur (det ska vara färdigställt inom de senaste två åren) ihop med hållbarhet. Det har kommit hela 134 bidrag – allt från bastu och lekplats till större byggnader. Vinnaren kommer att utses på mässan.   

Anki Fagerström menar att det ofta pratas om hållbarhet i svepande ordalag och utan substans. Därför presenteras det flera konkreta case och exempel på hållbarhetslösningar på mässan, såväl på konferensen som på Öppna Scenen.    

Läs mer om mässan: Nordic Architecture Fair